Официалният говорител на Белия дом Шон Спайсър заяви, че много от журналистите, посещаващи пресконференциите във ведомството, ходят с идеята да се превърнат в звезди в YouTube.

Войната на Доналд Тръмп с медиите не стихва

„Много от тях просто искат да станат звезди в YouTube и задават по осем пъти един и същ въпрос. Но в края на краищата – това е тяхно право. Нашата работа е да се уверим, че представяме актуална информация и отчети относно дейността на президента и неговите предстоящи планове”, изтъкна Спайсър в интервю за американска радиостанция.

Тръмп нарече US медии "врагове на американците"
 

„Като цяло представителите на медиите се държат язвително, защото много от репортерите днес са по-фокусирани върху това как изглеждат пред камерата, отколкото как да разберат този или онзи проблем", каза още той, споделяйки, че това е една от причините да предпочита брифинги без камери.

Тръмп не даде възможност на репортер на Си Ен Ен да му зададе въпрос
 

В последно време пресконференциите в Белия дом все по-рядко и по-рядко се излъчват онлайн или по американските телевизионни канали. Дотолкова, че брифингите през последните две седмици влязоха в ефира само на два тв канала. 
БГНЕС