Световният №1 Новак Джокович излезе със съобщение в социалните мрежи относно инцидента, който той предизвика, удряйки с топка една от страничните съдийки по време на 1/8-финалния си мач срещу Пабло Кареньо-Буста, довел до дисквалификацията му, пише gong.bg

"Цялата тази ситуация ме направи много тъжен и празен. Проверих как е страничната съдийка и слава Богу, тя се чувстваше добре. Изключително много съжалявам, че ѝ причиних такъв стрес. Беше неумишлено. Толкова грешно. Не оповестявам името ѝ, за да уважа личното ѝ пространство“, посочи Ноле.

Миг на лудост! Джокович нокаутира жена с топка, изритаха го от US Open (ВИДЕО+СНИМКИ)

Относно дисквалификацията, той коментира, че има нужда да погледне вътре в себе си, да поработи върху разочарованието си и да превърне всичко това в урок за израстването и еволюцията му като играч и човешко същество.

 

„Извинявам се на US Open и всички свързани с него за поведението си. Изключително съм благодарен на екипа и семейството ми, които са моя опора, както и на феновете, които винаги са до мен. Благодаря ви и много съжалявам", написа още в емоционалния си пост Новак Джокович.
 
gong.bg