Първата дама на САЩ Мелания Тръмп говори на Националнния конгрес на Републиканската партия и разказа за своето детство в Словения и мечтата си да се премести в Америка, съобщава ТАСС.

"Като малка отраснах в Словения, която тогава беше под комунистическо управление. Само слушах за невероятно място, наречено Америка - земя, която представлява свобода и възможности. С годините целта ми беше да се преместя в САЩ и да изпълня мечтата си - да работя в модната индустрия", каза съпругата на американския президент.

"Дойдох в САЩ, когато бях на 26 години. Да живея и работя в страната на неограничените възможности беше сбъдната мечта. Но аз исках повече. Исках да бъда гражданин на тази страна. След десет години търпение, през 2006 г. се подготвих за теста и станах гражданин на САЩ. Все още това е един от онези моменти в живота ми, който ме прави много горда, защото чрез упорит труд и решителност успях да постигна собствената си американска мечта", продължи първата дама на страната.

За удобство Националната конвенция на Републиканската партия на САЩ тази година се счита за проведена на 24-27 август.


Речта на първата дама стана основното събитие на втория ден от партийния форум. Той се проведе пред Белия дом в присъствието на жива публика.

Сред присъстващите беше и президентът Доналд Тръмп.



Имаме нужда съпругът ми да бъде президент още четири години“, заяви Мелания Тръмп, хвалейки Доналд Тръмп, особено за реакцията на "ужасната пандемия" от Ковид-19, предаде Франс прес.

„Това не е традиционен политик. Той не само говори, а постига резултати“, каза първата дама, критикувайки, подобно на американския президент, отношението на медиите към него.

Тя обърна внимание на пораженията, причинени от вируса: "От март насам животът ни коренно се промени. Знам, че много хора се тревожат, и искам да знаете, че не сте сами", каза Мелания в словото си, произнесено в градината на Белия дом.

Обещавайки, че Тръмп ще направи всичко, което е по силите му, за да се погрижи за пострадалите, тя осъди атаките от лагера на демократите и "клеветите" на медиите.



Мелания Тръмп засегна и темата за расизма и протестите, които разтърсват Америка, предаде ДПА.

Тя призна, че в историята на страна има примери за една "жестока реалност", но призова да се гледа в бъдещето.

Приканвам хората да се обединят по един цивилизован начин, така че да можем да работим и живеем по стандартите на американския ни идеал“, заяви тя.

БГНЕС