Шампионът ЦСКА отстрани пловдивския Локомотив от турнира за Купата на България. Успехът за възпитаниците на Димитър Пенев дойде изключително трудно, като се наложи двата тима да играят продължения след равенство 1:1 в редовното време. Победният гол за домакините дойде едва в 112-ата минута след разбъркване в полето на пловдивчани.

Головете за „червените” бяха дело на Маркиньос и Тодор Янчев, а точен за Локомотив бе Том.

Двубоят на стадион „Българска армия” започна изключително слабо и за двата тима. Първото добро положение пред една от двете врати дойде в 13-ата минута, когато Виданов стреля с глава след центриране от корнер, топката попадна в краката на Удуджи, който обаче се засуети и не успя да стреля.

Отговорът на Локомотив Пловдив дойде едва в 27-ата минута, когато капитанът на гостите Димитър Илиев направи непростим пропуск. Нападателят бе изведен абсолютно сам срещу Беконо, но не успя да го преодолее след слаб удар с глава.



Само две минути по-късно бразилецът Маркиньос се възползва отлично от грешка на вратаря Кирил Акалски и с глава даде преднина на „червените”. Халфът бе точен с глава след центриране на корнер, при който стражът на гостите не успя да се намеси адекватно и увисна под топката.

След попадението на „армейците” мачът значително се оживи и последваха няколко интересни атаки и към двете врати. Първо Тодор Янчев и Гардар Гунлаугсон успяха да сътворят чудесна контраатака, при която исландският нападател стреля с глава, но топката не попадна в целта. Три минути преди края на първата част Янчев отново бе в основата на добра атака за домакините. Капитанът на „червените” успя да изведе Удоджи след пас от близо 40 метра, но след няколко финта в наказателното поле нигериецът отправи слаб удар.

Второто полувреме предложи далеч по интересни моменти за близо 1000 зрители на стадиона. Втората част започна отлично за гостите, който успяха да изравнят резултата в 53-ата минута чрез бившия халф на „червените” Том. Бразилецът пробва центриране в наказателното поле на домакините, но след като никой от футболистите и на двата отбора не успя да играе с топката, коженото кълбо попадна в мрежата на Беконо, който не успя да се намеси.

Веднага след гола на гостите, футболистите на ЦСКА имаха отлична възможност отново да излязат напред в резултата, но в ответната атака Гунлаугсон не успя да преодолее Акалски останал очи в очи с него.

В 65-ата минута гостите от Локомотив Пловдив останаха с човек по-малко след втори жълт картон на Анатоли Тодоров. Въпреки численото си преимущество възпитаниците на Димитър Пенев не успяха да стигнат до нов гол в редовното време. Отлични положения пропиляха последователно Мороз, Виданов и Удоджи в последната минута на мача.

Така след равенство в редовното време двубоят трябваше да бъде решен след продължения. През първите допълнителни 15 минути футболистите на ЦСКА тотално доминираха на терена, но отново Кирил Акалски бе на висота и спаси своя тим.

Развръзката дойде в 112-ата минута, когато след поредица от удари към вратата на Локомотив топката в крайна сметка се озова в мрежата за 2:1. В герой за червените се превърна капитанът Тодор Янчев, който съумя да вкара важното попадение.