Смъртта на журналиста Милен Цветков стана повод за тъга, гняв, чувство на безсилие у мнозина - както обикновени хора, които го обичаха заради работата му, така и у популярни хора, гостували му в предаванията. Сред скърбящите за Милен Цветков са и неговите колеги в медиите, в които е работил, както и неговото откритие - Даниел Петканов.
 
Той запази мълчание в първите часове, след като стана ясно за катастрофата, но ден по-късно публикува емоционални разкази от работата си с емблематичния телевизионен водещ, запознанството им и защо го нарича "най-ценния човек" в живота си.
 
 


Милен Цветков и Даниел Петканов се запознали преди 10 г., когато журналистът бил част от журито на конкурс за Мис и Мистър УНСС, а Петканов бил един от претендентите, който впоследствие спечелил. "На другия ден, заедно с Мис УНСС трябваше да гостуваме в сутрешния му блок, който се излъчваше по това време в икономическата телевизия EBF. Знаех, че моят бъдещ най-добър приятел и ментор в живота е остър журналист, който не търпи цензура и поради тази причина беше намерил пристан временно в тази медия", спомня си Петканов.
 
 


Въпреки притеснението си, Лудият репортер се държал свободно, което явно впечатлило Цветков. След предаването покойният журналист попитал Дани Петканов дали някога се е занимавал с телевизия, на което получил отрицателен отговор. Следващият въпрос бил дали иска да се занимава с телевизия. И така започнало всичко...


Впоследствие двамата имали бурни отношения - карали се, но се обичали от душа."Случвало се е да го прегръщам без повод, просто защото го обичах като втори баща. Казвал съм му многократно "Обичам те", защото го чувствах като мой брат", пише Дани Петканов.
 
 


"Благодаря на Бог, че ме допусна в живота на този голям Човек, който ми даде толкова много, а не искаше нищо в замяна", споделя още Петканов и пише, че в момента води живота, който има, именно заради Милен Цветков.
 
 


Екипът ни изказва искрени съболезнования към семейството и близките на Милен Цветков. Поклон пред паметта му!