17-ото европейско първенство по футбол вече започна и за всички е известно, че това се случва в Германия, където 10 града са домакини на общо 51 мача.

Хамбург е един тях. Градът е вторият по големина в Германия. Смятан е за един от най-красивите в страната. Освен това е и популярна туристическа дестинация заради своята живописна красота и уникална комбинация от исторически паметници, модерни пъбове и нощни клубове.

Няма как да не отбележим, че този невероятен град е известен и със своите над 2 500 мостове, които са повече от тези във Венеция и Амстердам, взети заедно. Те пресичат река Елба и каналите в града. Символ са на инженерното майсторство и архитектурата.

В тази статия ще ви представим няколко от най-известните мостове в града, които със сигурност трябва да се видят.


Мостът Köhlbrand

Той е открит през 1974 г. Дължината му е 3940 метра, а обхватът на централната въжена част е 325 метра. От 1974 до 1991 г. този мост е считан за най-дългия въжен мост в света. Сега се смята за вторият най-дълъг мост в Германия.

Мостът Elbbrücken

Това всъщност са няколко различни моста, които пресичат река Елба. Този плавателен воден път в рамките на Хамбург е разделен на два основни клона, Северна Елба и Зюдерелбе, които отново се сливат с Нордерелбе.

Мостът Elbbrücke

Той е открит през 1899 г. Дължината му е 474 м. Построен с идеята да се използва само за превозни средства, но днес се използва само от пешеходци и колоездачи.

Мостът Kattwyk-Brücke

Дълъг е 290 метра вертикален повдигащ се мост с два портала с височина 70 метра. Той свързва Елба с Вилхелмсбург Мурбург. Открит е на 21 март 1973 г. С височина на повдигане от 46 м се превръща в най-големият вертикален повдигащ се мост в света.

Мостът Brooksbrücke

Той е открит през 1887 г. Мостът е украсен с четири статуи по една от всеки ъгъл.

За съжаление оригиналните скулптури са унищожени през Втората световна война. Сегашните са направени през 2001 година и напомнят на миналото.