Убийството на афроамериканеца Джордж Флойд от полицай в САЩ шокира целия свят и предизвика масови протести срещу расизма. Те започнаха  с мирно шествие в подкрепа на равните права, а и за полицейска реформа, която да ограничи правомощията на органите на реда. После демонстрацията се изроди в прояви на насилие.

В това движение се включиха и много популярни лица от световна величина. Вижте някои от тях в канала "Social Virals" във vbox7

Холзи

Певицата разкри, че на два пъти е била улучена от гумени куршуми по време на протестите, на които е присъствала. Това се е случило в Лос Анджелис. Въпреки слуховете, певицата е категорична, че не е била задържана от органите на реда.
 

 Били Айлиш

Не е известно певицата да е била на протести, но пък изригна срещу президента Тръмп, който заяви, че участниците в протестите са "бандити" и подкрепи армията. "Ти сериозно ли", попита го Били Айлиш. И откровено си го напсува, което ние няма как да го пресъздадем без да изглежда цинично.

 

Парис Джексън

"Мир, любов, справедливост", пишеше на постера, който моделът държеше. Изданията отбелязват, че е била в хипи облекло и не е носила маска.
 

Емили Ратайковски

Моделът призовава за справедливост и правосъдие след смъртта на Джордж Флойд. Тя се присъедини към протестите и пускаше видеа оттам. Въпреки че във видеата ѝ имаше кадри на разрушения, тя се обяви твърдо против тях.