Абитуриентският бал – едно от най-красивите изживявания за всеки млад човек. В България те се празнуват традиционно пищно, шумно и с много веселби. 
Тази година нещата стоят доста по-различно за всички зрелостници. Пандемията промени плановете не само на учениците от 12 клас, но и на практика на всички хора по света. 

Българските абитуриенти са убедени в едно – бал ще имат. Под една или друга форма, но ще изпратят тези 12 години. Някои пък споделиха, че ще направят и голямо събиране, но със сигурност ще изчакат да мине още време.

Някои БГ звезди решиха да споделят спомените си около тези иначе прекрасни дни. Вижте ги в канала "Social Virals" във vbox7:


Луиза Григорова, която е бременна и очаква първата си рожба, сподели кадър от абитуриентската си вечер. 

"Да! Това съм аз, преди точно 11 години, на моя бал и тъй като това е много дългоочаквана и бленувана вечер за повечето ученици, а тази година балове няма", пише младата талантлива актриса към снимката.

Тя обаче продължава с разказа:

"Моят бал мина без клаксони и вдигане на шум, старах се да бъда изключително елегантна и обрана не само като визия, но и като поведение. Разбира се след официалната част и ресторанта, в дискотеката се разви лудо парти  и е факт, че е една от малкото вечери в живота ми, които съм запомнила", завършва Луиза.
 

Дъщерята на Гала също сподели спомен от своята бална вечер. Към красивата снимка Мари Константин е написала:

"Моят бал беше преди цели четири години... *лелееее, кога минаха*, аз исках да съм с дънки, мама не беше възхитена и направихме компромис- бях с най- вълшебния гащеризон, създаден от любимият ми български дизайнер. Аз не исках да се събирам с роднини, тате искаше и пак направихме компромис- събрахме се... щастлива съм, че го отпразнувах както трябва, така че мерси, мамо и тате. Спомням си, че навън валеше- май месец... Ето го предимството на бал през лятото."
 

Друга прекрасна българка си спомня за бала – Диляна Попова.

"От времето, когато нямаше селфита, нямаше лайкове и всичко ни харесваше... Снимахме се с апаратчета и вероятно след тази снимка съм дала моето на майка ми да го пази, защото тогава се забавлявахме без залепен за ръката телефон. Тук съм с мама, тате и моя кавалер Финчи, когото срещнах в Техникума по облекло и е един от най-добрите ми приятели и до днес... Спазих и традицията на Пепеляшка - розова рокля и прибиране боса...", разказва Попова.