Има много легенди за страшни чудовища, които бродят из нашата планета. Дали съществуват или са само в съзнанието ни – не е сигурно. Но ние малко или много вярваме в тях.

13 от най-зловещите места в света (СНИМКИ)

Вижте няколко от тайнствените същества, за които очевидци твърдят, че са реални:

Гущероподобни хора

Има легенда, че някъде в недрата на Лос Анджелис се крият гущероподобни хора. Те са живеели в изгубен град, който преди 5000 години е бил унищожен от метеор.

Геофизикът и минен инженер Уорън Шуфелт бил обсебен от откриването на изгубения град. Той смятал, че в катакомбите се намират златни плочи и съкровища. Шуфелт чул за него от вожда на индианското племе хопи.

Той бил готов да разкопае центъра на града в търсене на гущероподобните хора, не не получил разрешение.


Според Шуфелт целият град имал формата на гущер.

Науката обаче отхвърля възможността за съществуването на цивилизация от гущероподобни хора.

Дяволът от Ню Джърси

Най-известната легенда от Ню Джърси е свързана с дявола от Ню Джърси. Той бил забелязан за първи път в Ню Джърси през 1735 г., а после и в Лийдс.
Дяволът бил полузвяр-получовек и обитавал територия от близо 2000 квадратни мили от югоизточната част на американския чат Ню Джърси.

Според легендата в бурна нощ през 1735 година жена от Лийдс родила своето 13-то дете. То се родило нормално, но миг по-късно се превърнало в демон и излетяло през отворения прозорец, надавайки зловещ писък.

Мотман

Мотман или Човекът молец е мистериозно създание, което е било наблюдавано между 12 ноември 1966 и декември 1967 г. в районите на Чарлстън и Пойнт Плезънт в Западна Вирджиния.

Повечето очевидци го описват като същество с размерите на човек, което имало големи рефлектиращи червени очи и огромни криле като на молец. Други го описват като безглаво чудовище с очи на гърдите.

Съществуват множество хипотези, които се опитват да обяснят големия брой очевидци, като според някои това е масова заблуда и чисто съвпадение, а според други паранормално явление и конспиративна теория.

Според някои очевидци Мотман е бил върху моста Силвър само часове преди трагедията в Пойнт Плезънт.

На Мотман е посветена книгата на Джон Кийл „Предсказанията на Мотман“ от 1976. През 2002 излиза и филмът „Послания от мрака“ с участието на Ричард Гиър.



Вижте още:

Проклятието на Анабел – най-зловещата кукла в света (СНИМКИ)

Аокигахара - гората на самоубийците

Има ли духове в града на вещиците Сейлъм? (СНИМКИ)

Уловиха ужасяваща риба близо до АЕЦ "Фукушима" (СНИМКИ)

Откриха тялото на чупакабра в парагвайска река (СНИМКИ)

Хокинг: Дойде време да търсим форми на живот извън пределите на Земята
 
Вижте мистериозни същества, заснети случайно

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук