Туризъм, в класическия смисъл, се нарича пътуване с цел отдих и развлечение. Но хората имат различни интереси и това определя техните пътувания. Ето 5 нетрадиционни вида туризъм:

1. Атомен туризъм

Хората, които избират този вид туризъм, посещават места, разрушени от атомни оръжия. Една от най-изкушителните дестинации е Ню Мексико, където е направен първият в света ядрен опит. Точното място на взривяването на бомбата „Тринити“ може да бъде посетено само два пъти на година. Други популярни дестинации са Хирошима и Чернобил.

Намие – призрачният град, който вече посреща смелчаци (СНИМКИ)

2. Секс туризъм

Пътешествениците, които избират този вид туризъм, търсят само и единствено секс. Най-вече тези авантюристи са от Китай, Япония, Корея и Тайван. Популярни дестинации са Камбоджа, Тайланд, Филипините, Бангладеш, Ямайка и Доминиканската Република. В Тайланд секс туризмът представлява 12% от брутния вътрешен продукт.

10 горещи дестинации за секс туризъм (СНИМКИ)

3. Туризъм с цел самоубийство

Този вид туризъм се практикува в Швейцария. Звучи жестоко, но в тази държава има хора, които са като помощници на туристите, които искат да сложат край на живота си. Най-голям е броят на туристите от Германия, а след тях се нареждат британците, които са били 300 през август 2015.


Аокигахара - гората на самоубийците

4. Наркотуризъм

Във всяка държава има наркотици, но не във всяка те са евтини и лесно достъпни. Така например, ако грам кокаин в Австралия се продава за 300 долара, в Колумбия той е между 7 и 15 долара, а пласьорите могат да се открият на всеки ъгъл. Наркотуризмът е добре развит и в Холандия, където пък легално може да се купи грам марихуана за около 10 евро.

5. Туризъм за почитатели на гробища

Целта на тези туристи е да посещават гробища, но най-вече на популярни личности. Една от най-популярните дестинации е гроба на Джим Морисън, където посетителите често оставят полуизпушен джойнт. Друг известен гроб е този на Оскър Уайлд. Там жени традиционно оставят писма или салфетки с отпечатък от червило.

И още:

Нуждаете се от повече адреналин – време е за ядрен туризъм

Само за смелчаци: Най-дългият висящ мост в Германия

Скок във времето и пространството само за минута (СНИМКИ/ВИДЕО)

Най-привлекателните страни в света (СНИМКИ)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук