Кралица Елизабет е известна с любовта съм към кучетата и в частност към една порода - коргитата. За първи път куче от тази порода се появява в кралския двор през 1933 г. по време на управлението на Джордж VI. От тогава насам близо 40 са били коргитата, които са правили компания на най-специалните хора на Острова.
 

През годините кралица Елизабет е имала над 12 коргита, за които се е грижила. А грижите за тези кучета са наистина специални. Вижте в канала "Zoo Box" във vbox7:
 

"Мислех си, че когато започвам работа в двореца, ще готвя за кралицата и нейните гости", разказва шеф Дарън Макгрейди пред Insider.

"Но след това започнах да обезкостявам зайци за кралските коргита. Всъщност кучетата имаха свое специално меню. Някои от тях трябваше да имат ориз в ястията си, други пък зеле. Беше почти като ресторант а ла карт, но за кучета", допълва още той.

 

Базовите съставки за менюто на кучатата са пилешко, говежко, заешко, дроб, ориз и зеле. Месото се сервира без кости и нарязано на кубчета. "Принцовете Уилям и Хари ловуваха и готвехме отстреляните от тях зайци за кучетата. Но беше наистина важно да се следва предварително одобреното меню", обяснява Дарън.
 

Всяко куче имало своя собствена купичка, в която се сервира храната. Лично кралицата храни кучетата, докато пие следобедния си чай.