Случаят, при който иранският президент Махмуд Ахмадинеджад целуна по ръката бившата си учителка, предизвика гнева на вестник “Хизбула”, орган на праволинейните ислямистки среди.

“Ахмадинеджад пое ръката на своята бивша учителка и я целуна. След това тази жена на средна възраст го прегърна. Мюсюлманският ирански народ не помни по времето на ислямизма да са допускани такива актове, противоречащи на шариата”, пише вестникът в статия на първата си страница. Статията е придружена с три снимки на президента и учителката.

БГНЕС съобщи, че сцената се е разиграла на 1 май по случай Деня на учителите и е била показана по държавната телевизия. Педагожката носеше черни ръкавици и пряк контакт между нея и президента не е имало.

Неприличният жест ще има тежки последици, като например потъпкването на религиозни и свещени ценности. Този неприемлив жест на президента е извършен в момент, когато вярващите още не са забравили решението му да разреши на жените да посещават футболни стадиони”, подчертава вестник “Хизбула”.