Целувка на Ахмадинеджад предизвиква гнева на ислямистки вестник
Целувка на Ахмадинеджад предизвиква гнева на ислямистки вестник / netinfo

Случаят, при който иранският президент Махмуд Ахмадинеджад целуна по ръката бившата си учителка, предизвика гнева на вестник “Хизбула”, орган на праволинейните ислямистки среди.

“Ахмадинеджад пое ръката на своята бивша учителка и я целуна. След това тази жена на средна възраст го прегърна. Мюсюлманският ирански народ не помни по времето на ислямизма да са допускани такива актове, противоречащи на шариата”, пише вестникът в статия на първата си страница. Статията е придружена с три снимки на президента и учителката.

БГНЕС съобщи, че сцената се е разиграла на 1 май по случай Деня на учителите и е била показана по държавната телевизия. Педагожката носеше черни ръкавици и пряк контакт между нея и президента не е имало.

Неприличният жест ще има тежки последици, като например потъпкването на религиозни и свещени ценности. Този неприемлив жест на президента е извършен в момент, когато вярващите още не са забравили решението му да разреши на жените да посещават футболни стадиони”, подчертава вестник “Хизбула”.