Специализирана операция на територията на Районно управление-Стамболийски, което включва и общините Кричим и Перущица, е започнала в 8:00 часа тази сутрин.

Основната задача е недопускане на престъпления против изборното законодателство или купуването на гласове. Това каза пред журналисти в Перущица комисар Костадин Костов, началник на "Охранителна полиция" към областната дирекция на МВР в Пловдив.

Спецакция се провежда в Кюстендилско

"В операцията са включени и служители от главна дирекция "Жандармерия". Ще се проверяват хранителни магазини, автоморги, автокъщи, складове за дървен материал, заложни къщи. Установява се законни ли са фирмите, преглеждат се документи, вещи и предмети, търсят се списъци, лични карти", уточни Костов.

По думите му акцията е основно в квартали и населени места, в които има рисково население. Към настоящия момент няма сигнали за купуване на гласове.  

Към момента на територията на Стамболийски има установен случай на незаконно притежание на акцизни стоки без бандерол - около 2200 къса цигари. Съставени са 10 акта по Закона за движение по пътищата и 30 фиша.

"Паралелно тече операция на Икономическа полиция, съвместно с Агенция "Митници", БАБХ и НАП", каза още Костов.
БТА