Номинираният за кандидат за премиер от ГЕРБ - СДС Росен Желязков обясни, че пред България има три пътя на развитие.

Радев връчи мандата за съставяне на правителство на ГЕРБ-СДС, Росен Желязков е кандидатът за премиер


"Първият път е нормализация на политическия живот, развитие напред, вторият е политическа рецесия, в която сме в момента, това е изтезание на демокрацията - избор след избор представляват липса на избор, защото избирателите се отказват да участват в избора на свободната воля, третият е политическата регресия.

"Толкова динамично се развиват процесите в България и извън България, че ние не можем да си позволим втория и третия сценарий. Поемаме политическа отговорност с лицата, които вече знаете, като членове на кабинета. Това са водещите експерти, политици в ГЕРБ, това не са жертвените овни на ГЕРБ, това са хора, които веднага ще влязат и ще започнат да решават проблеми.


Той посочи, че най-важното е стабилизирането на публичните финанси и неотклонност в нашата европейска перспектива. "Избори, когато влезем дали с вот на доверие, или с оставка, трябва да бъдат в подходящия период, това няма да е зимният период", каза Желязков.

Той обясни, че предстои да представят своите приоритети за този хоризонт на управление и в сряда ще влезем в НС за получаване на вот на доверие", каза той.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня