Ранена е и 48-годишна жена, която се е разхождала заедно с бизнесмена, който е бивша барета
Бизнесменът и бивш съветник в ДАНС Алексей Петров е бил намерен застрелян в столичния квартал "Драгалевци". 

По последна информация той е бил с охрана по време на разходката. В момента се прави оглед, установява се вида на оръжието, броя на изстрелите и др.

Петров е бил с обичайната си охрана от трима души, стана ясно на брифинг на мястото на престъплението.

Стрелбата е станала в гориста местност в близост до пътеката, където се е разхождал често.


Кой беше Алексей Петров?

Алексей Петров се е движил пеша по маршрута.

На мястото има засилено полицейско присътсвие.

Сигналът за ранени мъж и жена в кв. „Драгалевци“ е подаден около 12.20 часа. Веднага на място са изпратени екипи на полицията, които установяват безжизнено тяло на мъж и ранена 48-годишна жена. Тя е транспортирана в "Пирогов". Появиха се информации, че тя е починала в лечебното заведание, но информацията беше опровергана от директора на "Пирогов". Тя веднага е въведена в пироговската противошокова зала, където са извършени подробни диагностични дейности. 
 


Покушението е станало в района на "Бай Кръстьо" във Витоша.

По случая е образувано досъдебно производство, в рамките на което се извършва оглед и ще се изясняват обстоятелствата около престъплението.

Пътят към хижа "Алеко" е блокиран от полицейски части. Освен това всички изходи на София също са блокирани.
 

 

На 15 август 2002 г. е извършен неуспешен атентат срещу него.

През 2015 г. срещу него има нов опит за покушение, след като беше стреляно с два гранатомета.
Като организатор на това покушение на 10 години затвор беше осъден украинецът Роман Ловгиненко. Според Прокуратурата в периода от пролетта на 2014 г. до 29 октомври 2015 г. в София, Ловгиненко подготвял покушението, заедно с още трима души. Украинецът бил подбудител и помагач на групата. Той обещал 200 000 евро на извършителите и помагача, които трябвало умишлено да умъртвят Петров. Ловгиненко улеснил извършването на престъплението, като набавил парични средства и оръжията за извършването му– два броя гранатомети; дал съвети и разяснения; организирал следенето на Петров и набавил леките автомобили за неговото извършване.

През 2021 г. Алексей Петров, който е бивш съветник в ДАНС, беше оправдан на втора инстанция по делото "Октопод", в който той беше обвинен за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с рекет и изнудване.

БНР, Константин Костов,БТА/БГНЕС