Съдът отказа да освободи бившия шеф на "Топлофикация" Валентин Димитров
Съдът не освободи предсрочно бившия шеф на "Топлофикация" Валентин Димитров-Вальо Топлото.
 
Днес в Софийски градски съд беше разгледана молбата му да бъде пуснат на свобода, преди да изтече присъдата за безстопанственост в особено големи размери, която излежава в затвора в Казичене. През ноември 2016 г. Върховният касационен съд потвърди 3-годишна присъда за Димитров.
 
Валентин Димитров ще връща на „Топлофикация" над 300 000 лева

Затворникът заяви пред съда, че е на 61 години и иска да обърне внимание на себе си и семейството си. Също така, че има добро поведение, награждаван е три пъти, участва в трудови, образователни и спортни дейности.
 
Според затворническата администрация обаче, процесът по превъзпитание на Димитров не е приключил още. Прокуратурата отбеляза доброто поведение на затворника, но според нея това не означава, че той се е поправил. Държавното обвинение смята, че няма каквито и да било доказателства, че са постигнати целите на наказанието, а именно главната - за превъзпитание на Димитров.

 
Вальо Топлото е невинен по обвинения за валутни престъпления

В крайна сметка съдът обяви, че са налице формалните предпоставки за освобождаване на Валентин Димитров, но не са налице доказателства, че се е превъзпитал и поправил.
Спрямо Димитров продължават заседанията по още две дела - за пране на пари и укриване на данъци в особено големи размери, както и за длъжностно присвояване на средства.
БГНЕС