Трима души са загинали при пътни инциденти през последното денонощие, съобщиха от МВР. На територията на страната са станали 37 произшествия. Ранени са 41 човека, като четирима от тях са с опасност за живота.

В София са регистрирани 187 леки и 10 тежки катастрофи, при които са пострадали 11 човека.

Пътищата в цялата страна са мокри, информират от Националната агенция "Пътна инфраструктура". Силен вятър духа в района на Витиня.

Видимостта е намалена до 50 м във Видинско, Силистренско и Гълъбово. До 100 м е видимостта на амтомагистрала "Тракия" и районите на Бургас, Ямбол, Чирпан и Берковица. В останалата част на страната видимостта е намалена до 200 м. Републиканските пътища са проходими при зимни условия. 

Заледени пътни участъци има по високите места. Затворени са проходите Етрополе – Златица и Твърдица – Елена.

От агенцията забраняват движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода "Шипка". На прохода има мъгла и видимостта е около 50 м.

Движението по планинския път се осъществява нормално, но е започнало да вали дъжд. При мокра и хлъзгава настилка водачите трябва да шофират с повишено внимание, предупредиха от пътното управление. Преминаването на тежкотоварни автомобили с ремаркета и полуремаркета е забранено.