Трима души са загинали при катастрофи през денонощието
Трима души са загинали при катастрофи през денонощието / снимкa: Sofia Photo Agency

Трима души са загинали при пътни инциденти през последното денонощие, съобщиха от МВР. На територията на страната са станали 37 произшествия. Ранени са 41 човека, като четирима от тях са с опасност за живота.

В София са регистрирани 187 леки и 10 тежки катастрофи, при които са пострадали 11 човека.

Пътищата в цялата страна са мокри, информират от Националната агенция "Пътна инфраструктура". Силен вятър духа в района на Витиня.

Видимостта е намалена до 50 м във Видинско, Силистренско и Гълъбово. До 100 м е видимостта на амтомагистрала "Тракия" и районите на Бургас, Ямбол, Чирпан и Берковица. В останалата част на страната видимостта е намалена до 200 м. Републиканските пътища са проходими при зимни условия.

Заледени пътни участъци има по високите места. Затворени са проходите Етрополе – Златица и Твърдица – Елена.

От агенцията забраняват движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода "Шипка". На прохода има мъгла и видимостта е около 50 м.

Движението по планинския път се осъществява нормално, но е започнало да вали дъжд. При мокра и хлъзгава настилка водачите трябва да шофират с повишено внимание, предупредиха от пътното управление. Преминаването на тежкотоварни автомобили с ремаркета и полуремаркета е забранено.