През миналия сезон "Левски" е платил 153 000 лв. глоби заради феновете
Бизнесменът Спас Русев продължава да бъде собственик на футболния клуб "Левски". Акциите му не са "джиросани", не са прехвърлени на друго лице и все още са негова собственост. Това разкри финансовият директор на "сините" Красимир Иванов по време на срещата между ръководството и феновете на клуба в зала "Универсиада".
 
Главният акционер на Левски Спас Русев се оттегля от клуба



"Няма юридическа форма, която да дава възможност за депозиране на акции. Не съм казвала, че Спас Русев е депозирал акциите си в клуба. Ние, като изпълнителни директори, не можем да позволим акциите да попаднат в ръцете на човек, който няма ясна визия за бъдещето на клуба и на който вие, феновете, нямате доверие", обясни изпълнителният директор Диана Иванова, след което допълни, че "личностите, довели "Левски" до това състояние, не могат да се назоват поименно".

Четете повече на Gong.bg: Левски е обезпечен до края на сезона

Красимир Иванов си навлече гнева на феновете, като разкри, че през миналия сезон "Левски" е платил 153 000 лв. глоби заради феновете. Привържениците пък вкарали в касата на клуба средно по 23 000 лв. на мач, което не е достатъчно за покриването на разходите по едно домакинство на "сините". То възлиза на малко над 50 000 лв.
 
"Футболът е бизнес", припомни още Иванов.