Симеонов даде да се разбере: Проверки за шум ще има и в зимните курорти
95099

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Симеонов даде да се разбере: Проверки за шум ще има и в зимните курорти
  • Симеонов даде да се разбере: Проверки за шум ще има и в зимните курорти
Вицепремиерът Валери Симеонов се подготвя за участие в нови проверки за нивото на шума, този път в зимните курорти у нас. Това обяви самият той, преди първото заседание на новата работна група, която ще обсъжда мерки за решаване на проблемите в туризма. Според Валери Симеонов са нужни промени в закона за туризма, които да предвиждат бързи и ефективни мерки за справяне с шума на местата за почивка.

 Симеонов: Шефове на дискотеки карат коли за по 350 000 лв., а не инвестират в шумоизолация

Действащият закон за туризма не предлага мерки, които в кратки срокове да спрат шума по българските курорти, констатира вицепремиерът Валери Симеонов.
 
"Там има мерки, които са предупредителни, едномесечни срокове на изчакване за обезшумяване, препоръки и прочие неща, които, ако се приложат както до момента са формулирани в закона, това означава, че през целия сезон едно заведение няма как да го накараш да спре да дъни до ранни зори с мощни децибели. Няма как да го направите. Просто на практика се убедих", каза той.


Валери Симеонов: Китайска стена от бараки в Слънчев бряг

Работната група към вицепремиера ще търси решение и на проблемите с преместваемите обекти по курортите, както и вариант за привличане, обучение и наемане на кадри в туризма.



Проверките на властта се отразили негативно върху морския туризъм

По думите на Симеонов вече са подготвени законодателни промени, които след консултация с работната група, ще бъдат внесени в парламента, за да може поне част от тях да бъдат прилагани по време на предстоящия зимен сезон.