Симеон Дянков се извини на Дарик
23627

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Симеон Дянков се извини на Дарик

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Симеон Дянков се извини на Дарик
  • Симеон Дянков се извини на Дарик
  • Симеон Дянков се извини на Дарик

Финансовият министър Симеон Дянков се извини лично на журналиста на Дарик Кирил Вълчев, след като го обвини в неплащане на осигуровки. Той се срещна и с изпълнителния директор на Дарик радио Радосвет Радев, който му предостави данъчните декларации на медията, като по думите му осигуровките, които ще бъдат внесени в Националния осигурителен институт за тази година, са в размер на повече от половин милион лева.

Вчера министър Дянков обвини по време на интервю за списание „Правен свят" журналиста на Дарик Кирил Вълчев, че не си плаща осигуровките, а след като беше запитан откъде знае за това, той прекъсна разговора и си тръгна.

Извинението на министър Дянков беше прието чак след като той увери изпълнителния директор на Дарик Радосвет Радев, че правителството не следи колеги журналисти:

Радосвет Радев: „Получих съвсем мъжките думи на извинение на министър Дянков, аз ги приех. Получих уверение, че никой в журналистическата колегия не е следен за каквото и да е било".



Ето как министър Дянков обясни своите обвинения:

„Поводът на днешното ми идване в Дарик радио е да се извиня на журналиста. Вчера наистина си изпуснах нервите. Може би, понеже е бюджетно време и няма достатъчно пари, за да удовлетворим всичките желания, които имаме. Моля, извинението ми да бъде прието".

След като Дянков прегледа здравните осигуровки и въобще данъците на Дарик и на Кирил Вълчев той заяви: „Мога да потвърдя: и Дарик, и журналистът си плащат данъците."

Самият Кирил Вълчев заяви, че сега вече има още по-голяма амбиция да плаща своите данъци: „От днес имам най-силния аргумент да си плащам осигуровките и това е да бъда свободен, за да задам всеки един въпрос на финансовия министър, както и да се казва той, без да бъда уязвим".

Вълчев и Дянков се разбраха да продължат прекъснатото интервю за списанието „Правен свят" през утрешния ден.

Виж видеото от посещението на министър Дянков в Дарик ТУК