"Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за дейностите по осигуряване на машинното гласуване за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни.

Ето колко ще ни струват изборите на 9 юни

Това включва профилактика/диагностика (тестване  на машините за гласуване и на вградените в тях периферии – принтер и четец на смарт карти), подготовка, инсталиране на операционна система и приложния софтуер, параметризиране и окомплектоване, техническо обслужване на машините в предизборния и изборния ден по места. Втората част е свързана с танспорта на машините за гласуване до избирателните секции в страната и логистично осигуряване в предизборния и следизборния ден.

Дружеството ще бъде поканено да представи първоначални оферти, става ясно от решение на Централната избирателна комисия.

В решението на комисията се посочва, че "Сиела норма" АД е единствен кандидат и за първата, и за втората обособени позиции.


Търсят ИТ специалисти за удостоверяването на машините за гласуване

На 9 април ЦИК обяви обществена поръчка за осигуряване на машинното гласуване за изборите „две в едно“ през юни - за членове на Европейския парламент и за предсрочните парламентарни избори.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня