Министърът на вътрешните работи Румен Петков връчи отличие на директора на Националната служба "Сигурност" главен комисар Иван Драшков за изключителните му заслуги за укрепването на правовата държава, сигурността на България и на Европа.

Тази церемония не е обикновена раздяла с Национална служба „Сигурност”. Убеден съм, че МВР и Националната агенция по сигурността ще работят в сътрудничество, каза на церемонията министър Румен Петков.

Румен Петков заяви още: „Известно е, че със закона за създаването на Държавната агенция за национална сигурност, Национална служба „Сигурност” излиза от състава на МВР - акт, който е продиктуван от държавния интерес на България. Национална служба „Сигурност” е визитната картичка за успешни реформи в МВР. Служба, която се ползва с изключително международно признание, служба, в която работят подготвени, честни и почтени професионалисти. И съм дълбоко убеден, че със своя потенциал те ще бъдат гръбнак в изграждането и утвърждаването на агенцията за национална сигурност”.