Румен Петков връчи отличие на Иван Драшков
Румен Петков връчи отличие на Иван Драшков / снимкa: Sofia Photo Agency

Министърът на вътрешните работи Румен Петков връчи отличие на директора на Националната служба "Сигурност" главен комисар Иван Драшков за изключителните му заслуги за укрепването на правовата държава, сигурността на България и на Европа.

Тази церемония не е обикновена раздяла с Национална служба „Сигурност”. Убеден съм, че МВР и Националната агенция по сигурността ще работят в сътрудничество, каза на церемонията министър Румен Петков.

Румен Петков заяви още: „Известно е, че със закона за създаването на Държавната агенция за национална сигурност, Национална служба „Сигурност” излиза от състава на МВР - акт, който е продиктуван от държавния интерес на България. Национална служба „Сигурност” е визитната картичка за успешни реформи в МВР. Служба, която се ползва с изключително международно признание, служба, в която работят подготвени, честни и почтени професионалисти. И съм дълбоко убеден, че със своя потенциал те ще бъдат гръбнак в изграждането и утвърждаването на агенцията за национална сигурност”.