Притеснени са, че правосъдието ще скрие виновника
Родители на пометени от пиян шофьор младежи излизат на протест
99550

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Родители на пометени от пиян шофьор младежи излизат на протест
  • Родители на пометени от пиян шофьор младежи излизат на протест
Десетки граждани се събраха на мирен протест пред Съдебната палата в Търговище тази сутрин. В инициативата се включиха и членове на мотоклуба в града. Гражданското недоволство е провокирано от пътен инцидент, при който пиян шофьор удари младежи на мотор и избяга от местопроизшествието.
 
В петък следобед пиян шофьор предизвика катастрофа, при която пострадаха двама младежи. При непозволен обратен завой мъжът блъснал с лекия си автомобил мотор, с който се движели момиче и момче - на 18 и 16 години. След удара шофьорът избягал.

Пиян шофьор предизвика катастрофа с мотор и избяга

Пред журналисти днес майката на пострадалото момче Миглена Цанкова разказа, че мъжът, причинил катастрофата, е бил задържан едва след като тя алармирала за случая медиите и в социалните мрежи.

Тийнейджърите са настанени в болница, няма опасност за живота им. По-тежко е момичето, което се е возило отзад на мотора. Тя е с фрактури на левия крак и лявата ръка, както и с контузия на гръдния кош, няма. Водачът на мотоциклета също е настанен в болницата с контузни рани.

 
Търговищките полицаи още в петък установиха и задържаха в Районното управление за 24 часа виновният шофьор - 49-годишен мъж от Търговище. Мъжът е брат на бивш полицейски началник и работи в охрана на Съдебната власт. Близки на пострадалите се притесняват, че случаят ще бъде потулен.
 
Водачът, блъснал пиян двама младежи, е задържан за 72 часа

Виновният за пътния инцидент мъж е дал положителна проба за алкохол. Взета му е и кръвна проба за химическо изследване, извършен е бил оглед на местопроизшествието. Междувременно се появиха коментари, че той не за първи път сяда зад волана след употреба на алкохол.
 
18-годишен блъсна и уби две жени на тротоар в Карнобат (ВИДЕО)

Протестът, насрочен чрез социалните мрежи, е за днес от 9.00 ч. пред Съдебната палата в Търговище.