По предложение на представляващия Висшия съдебен съвет Соня Найденова на днешното си заседание съветът създаде Работна група за координиране действията по преместване на Софийски районен съд (СРС) и Софийска районна прокуратура (СРП) в други сгради, както и за набелязване на мерки за преодоляване на други затруднения, съобщиха от ВСС.

От страна на Съвета в състава й влизат проф. Лазар Груев - председател на ВКС, Сотир Цацаров - главен прокурор, Соня Найденова - представляващ ВСС, Милка Итова, Калин Калпакчиев и Димитър Узунов. Отправена е покана за включване в Работната група и на ръководството на СРС, както и на съдии и съдебни служители от съда.

Работната група е създадена във връзка с поставените проблеми по време на състоялата се на 12 юли т.г. среща на членове на ВСС със съдиите и съдебните служители на СРС и в отговор на писмо от председателя на СРС Методи Лалов, в което той отправи молба за съдействие по организирането на обществените поръчки за обзавеждане на новата сграда на СРС на бул. „Цар Борис Трети” 54.