Премиерът Бойко Борисов се закани да уволнява министрите, които не се справят успешно в борбата срещу опашките и тромавата администрация. Това стана ясно от думите на министър-председателя пред NOVA

"
Който от министрите забележа, че не е прегърнал идеята (за премахване на тромавата бюрокрация), си отива", категоричен бе Борисов.

Борисов с ултиматум за ненужно изисквани документи от администрацията

Той изрази надежда, че административната реформа може да се случи до септември. И потвърди, че служителите, които отговарят за това, няма да излизат в отпуск.

Цветанов отговори на обвиненията на БСП за граничната ограда

Премиерът коментира и критиките за надеждността на оградата по българо-турската граница: "Целта на нашето съоръжение е да подпомогне полицаите, жандармерията и армията в случай на голям бежански поток. Сега ще се сложат термокамери. Цялата ограда ще бъде в датчици и ще стане по-надеждна".


Борисов: След като поговорихме, Ердоган омекна към Европа (ВИДЕО)

За отношенията си с турския премиер Реджеп Тайип Ердоган той каза, че единствената линия, по която поддържа отношения с него, е защитата на границите от мигрантския поток: "Караме се, разправяме се, но тази линия я държим права".

Медиите в Турция за визитата на Борисов: "Показахте, че сте наш истински приятел"

"В сравнение с Турция, България се управлява в спартански условия", допълни той.

Експертизи за колата на Панов: Възможно е болтовете да са се развили сами

Относно оплакването на Лозан Панов, че някой умишлено е повредил автомобила му, Борисов заяви, че болтовете на колите на НСО могат да се развият сами и че на него самия това му се е случвало.
 
nova.bg