Пожар избухна рано тази сутрин в известните „Царски конюшни” в София. Имотът се намира на кръстовището на булеварди „Дондуков” и „Васил Левски” и е обект на сериозни съдебни спорове.
 
Пожарът в „Царските конюшни“ се разраснал много бързо, разказа очевидец

На място са били изпратени няколко пожарни автомобила. Пламъците са избухнали около 3.00 ч.
 
 

Валентин Кръстев от пресцентъра на пожарната потвърди за инцидента, но не даде подробности. Не се съобщава за жертви и пострадали.

„Царските конюшни” стават паметник на културата
 


През април т.г. делото за Царските конюшни за пореден път не успява да тръгне в Софийския градски съд. На заседанието тогава не се явиха адвокатите и на двамата обвинени, което доведе до поредното отлагане на делото, а съдът постанови да се назначат служебни защитници при ново неявяване.

 
Делото бе внесено в съда в края на януари 2017 г. Обвиняеми по него са бившият областен управител на София Веселин Пенев и оценителката Юлия Димитрова-Цекова.
 
Скандална сделка с "Царските конюшни" в центъра на София
 


Пенев е обвинен за продажбата на т.нар. „Царски конюшни” в центъра на София. Имотът от 7,5 дка е бил продаден в неговия мандат за малко над 650 000 лева при реална пазарна цена от близо 11 млн. лева. Цекова пък е обвинена за невярна оценка на стойността на имота.
 
15-ти месец делото за Царските конюшни не успява да тръгне в съда

През юни делото бе върнато на прокуратурата. Впоследствие обвинителният акт бе коригиран и отново внесен, а през февруари т.г. съдът отново прекрати делото заради грешки в него.
 


В крайна сметка през март 2018 г. Софийският апелативен съд постанови, че обвиненията са достатъчно ясни и делото може да започне по същество.