Никога на международен форум не съм гласувала за Истанбулската конвенцията. На заседанието на ПЕС в Лисабон цялата българска делегация не е присъствала на гласуването, заяви пред журналисти в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова.

ГЕРБ към БСП за Истанбулската конвенция: Послушайте Станишев

Тя уточни, че по времето, когато е била гласувана конвенцията, българската делегация е имала срещи с лидерите на други делегации. Това, което се показва в публичното пространство, е списък на регистрираните делегати за форума на ПЕС, уточни Нинова.

БСП ще гласува "против" ратификацията на Истанбулската конвенция

"Никога не съм си променяла мнението по този въпрос. Не ми изглежда като объркване, а като кампания. Тази кампания няма да промени личното ми мнение, защото зад това мнение стоят и колективните органи на партията, партийните членове, над 70 процента от българското общество, вероизповеданията", коментира Нинова. На въпрос от къде идва тази кампания срещу нея Нинова заяви, че не се интересува.

Ратифицирането на Истанбулската конвенция няма да задължи България да въведе еднополовите бракове


По темата домашно насилие нямаме различия с ПЕС, заяви Нинова. Имаме различия по текстовете, които въвеждат социален пол и нестандартни роли на пола, допълни тя. Според нея няма проблем в комуникацията с ПЕС и Сергей Станишев.
 
Демократично е това, което се случва - и в България, и в Европа може да има и партии, и хора на различно мнение, и моля това различно мнение да бъде уважавано, коментира Нинова.
БТА