Тежък понеделник по пътищата в страната, с изключително натоварен трафик към столицата. В края на трите празнични дни и на летните почивки задръстванията по основните артерии започнаха от обяд.
 
15-километрова колона затапи Е-79 между Симитли и Благоевград, информира NOVA. По обед движението по път I-1 Симитли - Кресна при Кресненско ханче беше възстановено, след като снощи трафикът преминаваше в една лента поради аварирал камион, съобщиха от АПИ. И в момента се наблюдава засилен трафик по път Е-79 в района на Кресненското дефиле.

На автомагистрала "Тракия", в района на Вакарел, има леко пътнотранспортно произшествие, заради което движението се осъществява под контрола на полицейски екипи.

Очаква се интензивен трафик по пътищата в последния от почивните дни
 

Ремонтите на „Хемус” и „Тракия” опънаха нервите и на тези, които пътуваха във вътрешността на страната. За улеснение на трафика днес има две ленти за София на автомагистрала „Хемус“ в участъка с виадуктите, които се ремонтират на територията на Софийска област. В момента на „Хемус“ се ремонтира долното строене на четири виадукта - при 19-ти км (виадукт „Потоп“), 33-ти км (съоръжението при тунел „Витиня“), при 36-ти километър (виадукт „Коренишки дол“) и при 51-ви км (виадукт „Разлив“). На съоръжението при 9-ти км (в района на село Яна) се подменят дилатационни фуги. Поради това движението в района на съоръженията при 9-ти, 33-ти, 36-ти км се извършва двупосочно в платното за Варна. На виадукта при 51-ви километър се ремонтира платното за Варна и там трафикът преминава двупосочно в платното за София. За повишаване безопасността и улеснение на движението днес има две ленти за София и една за Варна, посочват от пътната агенция.


Въведено е ограничение на скоростта до 90 км/ч по магистрала "Тракия" в участъка Чирпан - Стара Загора от км 168 до км 208 поради поради поставяне на вертикална сигнализация.

Максимален брой полицейски екипи са съсредоточени с цел подпомагане на движението на автомобилите по автомагистрала "Хемус" в посока София, информираха от МВР. Мерките са предприети след получена информация за образувана колона след тунел Витиня.

От полицията съобщават и за намалена видимост около Долни и Горни Богров, в следствие на възникналия силен вятър.

За улеснение на трафика през Владая в интервала от 10 до 20 ч., имаше две ленти за прибиращите се към София, като алтернативен маршрут е през магистрала „Люлин".

От Главна дирекция "Национална полиция" също призовават водачите да шофират с повишено внимание и скорост, съобразена с пътната обстановка. Агенция "Пътна инфраструктура" съветва водачите да използват алтернативни на магистралите пътища.

Водач загина след катастрофа

По всички трасета, по които има натоварено движение, както и на граничните пунктове с Гърция, Сърбия и Румъния, има засилено полицейско присъствие.
 
Движението на тежкотоварни автомобили с тегло над 12 тона бе ограничено по автомагистралите от 14 до 20 ч.