Екипи на Национална следствена служба ще установяват причините за катастрофата
Тежка верижна катастрофа с над 20 автомобила затвори движението по магистрала
100546

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Тежка верижна катастрофа с над 20 автомобила затвори движението по магистрала
  • Тежка верижна катастрофа с над 20 автомобила затвори движението по магистрала
Три тежкотоварни камиона и два автобуса са част от 30-ината автомобила, които тази сутрин се удариха на магистрала "Струма". (ВИЖТЕ СНИМКИ)

Един човек е загинал. Тежкият инцидент в участък край село Дамяница е станал при гъста мъгла в лентата в посока към Благоевград и София, каза на нарочен брифинг на мястото на катастрофата старши комисар Николай Хаджиев, директор на регионалната дирекция на МВР.

Над 20 автомобила се удариха на магистрала „Струма“ (ВИДЕО)

Ранените са 13, а не 16, както по-рано бе съобщено. В информацията за 13-те души, транспортирани от екипите на Центъра за спешна медицинска помощ в лечебните заведения, са включени и пострадалите, които са транспортирани със собствен превоз, уточняват от здравното министерство.

Мъжът, който е загинал, слязъл от автомобила с евентуални намерения да спре движението. Той е прегазен от товарен автомобил и е убит на място, съобщи комисар Хаджиев.

 
Какво е състоянието на пострадалите при катастрофата на магистрала „Струма“?

10 от пострадалите са откарани в многопрофилната болница в Сандански, един - е транспортиран в Петрич и трима - в Благоевград. По думите на комисар Хаджиев трима са в по-тежко състояние, които се оперират в момента. Жена от Гърция също е сред пострадалите при тежкия инцидент, потвърди пред "Фокус" кметът на Община Петрич Димитър Бръчков. Тя е настанена в реанимацията на лечебното заведение.

Спешният институт  „Н.И. Пирогов“ и Военномедицинска академия (ВМА) също са в готовност да приемат пациенти при необходимост.

Загиналият на магистрала „Струма“ опитвал да сигнализира на шофьорите за инцидента

Екипи на Национална следствена служба ще извършват процесуално-следствените действия, с които ще се установи причината за тежката катастрофа на магистрала „Струма“ край село Дамяница, съобщи още старши комисар Николай Хаджиев.
 
Движението по магистрала "Струма" е възстановено в участъка Ново Делчово - Сандански в посока Кулата. Трафикът в посока София се пренасочва временно по път I-1, при 152-ри км на "Струма", през Сандански. Шофьорите да се движат в участъка с повишено внимание и съобразена скорост, предупреждават от АПИ.

Сигнал за тежкото произшествие е бил подаден около 8.00 ч. тази сутрин. Към мястото веднага са били изпратени екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ. Заради гъста мъгла в района на село Дамяница са се ударили над 20 автомобила.