Екипи на Национална следствена служба ще установяват причините за катастрофата
Тежка верижна катастрофа с над 20 автомобила затвори движението по магистрала
100546
Тежка верижна катастрофа с над 20 автомобила затвори движението по магистрала
  • Тежка верижна катастрофа с над 20 автомобила затвори движението по магистрала
Три тежкотоварни камиона и два автобуса са част от 30-ината автомобила, които тази сутрин се удариха на магистрала "Струма". (ВИЖТЕ СНИМКИ)

Един човек е загинал. Тежкият инцидент в участък край село Дамяница е станал при гъста мъгла в лентата в посока към Благоевград и София, каза на нарочен брифинг на мястото на катастрофата старши комисар Николай Хаджиев, директор на регионалната дирекция на МВР.

Над 20 автомобила се удариха на магистрала „Струма“ (ВИДЕО)

Тежка верижна катастрофа на магистрала "Струма"
БГНЕС

Ранените са 13, а не 16, както по-рано бе съобщено. В информацията за 13-те души, транспортирани от екипите на Центъра за спешна медицинска помощ в лечебните заведения, са включени и пострадалите, които са транспортирани със собствен превоз, уточняват от здравното министерство.

Мъжът, който е загинал, слязъл от автомобила с евентуални намерения да спре движението. Той е прегазен от товарен автомобил и е убит на място, съобщи комисар Хаджиев.
 
Какво е състоянието на пострадалите при катастрофата на магистрала „Струма“?

Тежка верижна катастрофа на магистрала "Струма"
БГНЕС

10 от пострадалите са откарани в многопрофилната болница в Сандански, един - е транспортиран в Петрич и трима - в Благоевград. По думите на комисар Хаджиев трима са в по-тежко състояние, които се оперират в момента. Жена от Гърция също е сред пострадалите при тежкия инцидент, потвърди пред "Фокус" кметът на Община Петрич Димитър Бръчков. Тя е настанена в реанимацията на лечебното заведение.

Спешният институт  „Н.И. Пирогов“ и Военномедицинска академия (ВМА) също са в готовност да приемат пациенти при необходимост.

Загиналият на магистрала „Струма“ опитвал да сигнализира на шофьорите за инцидента

Тежка верижна катастрофа на магистрала "Струма"
БГНЕС

Екипи на Национална следствена служба ще извършват процесуално-следствените действия, с които ще се установи причината за тежката катастрофа на магистрала „Струма“ край село Дамяница, съобщи още старши комисар Николай Хаджиев.
 
Движението по магистрала "Струма" е възстановено в участъка Ново Делчово - Сандански в посока Кулата. Трафикът в посока София се пренасочва временно по път I-1, при 152-ри км на "Струма", през Сандански. Шофьорите да се движат в участъка с повишено внимание и съобразена скорост, предупреждават от АПИ.

Тежка верижна катастрофа на магистрала "Струма"
БГНЕС

Сигнал за тежкото произшествие е бил подаден около 8.00 ч. тази сутрин. Към мястото веднага са били изпратени екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ. Заради гъста мъгла в района на село Дамяница са се ударили над 20 автомобила.