При опит за задържането му нападателят стрелял и срещу полицаите
Мъж нахлу в частна болница в Пловдив и нападна бившата си съпруга с оръжие. Сигналът е получен на телефон 112 в 11.37 ч.

54-годишният мъж влязъл в частната болница „Тримонциум“ и нападнал бившата си съпруга, която работи на регистратурата в лечебното заведение. 

Нападателят пристигнал в болницата въоръжен с два пистолета - пневматичен и газов, имал още електрошокова палка, електрошок и нож.

Между бившите съпрузи започнала разправия и мъжът стрелял с газовото оръжие. След това намушкал с нож жената в бедрото. 

Междувременно от персонала на болницата подали сигнал за нападението на телефон 112. Полицията пристигнала веднага на място и отцепила района.
 

При опита да бъде задържан обаче мъжът стрелял срещу полицаите. Той произвел два изстрела с газовия си пистолет. След това униформените успели да го обезоръжат и арестуват. 

На мястото пристигнаха и Йордан Рогачев - директор на ОД на МВР-Пловдив, и Атанас Илиев - зам. районен прокурор на Пловдив.



Установено е, че нападателят е бивш охранител, в миналото си има и регистрации за криминални прояви. Газовият пистолет, с който стрелял, не бил регистриран.

По случая вече е започнало досъдебно производство. Срещу 54-годишния мъж ще бъдат повдигнати обвинения за заплаха срещу длъжностно лице и нанасяне на средна телесна повреда.

Пострадалата жена - на 58 години, е откарана с линейка в друго лечебно заведение. Състоянието ѝ е стабилно, няма опасност за живота ѝ. Тя е с порезна рана в бедрото.

Малко по-късно от сградата на частната болница на носилка беше изнесен и нападателят. Под охрана той също е откаран за преглед в болница.



Служителите на аптека, намираща се близо до болничното заведение, коментираха пред DarikNews, че при тях изтичали да се скрият хора, изплашени от стрелбата. „Видяхме двама пациенти, които пазаруваха в аптеката, след като напуснаха аптеката, изведнъж се нахлуха „Тук вън се стреля, крийте се“. Нито сме чули, нито сме разбрали, разбрахме от хората, които дойдоха да се скрият“, разказа по-рано пред журналисти Стела Начева, служител в аптеката.

Пациентите в болницата не са разбрали за случилото се.