: Морални стожери могат да бъдат хора, които са показали морал
99481

Your browser doesn’t support HTML5 audio

: Морални стожери могат да бъдат хора, които са показали морал
  • : Морални стожери могат да бъдат хора, които са показали морал
"ГЕРБ не предава партньорите си във властта" - така отговориха депутатите от парламентарната група на ГЕРБ на критиките от страна на левицата, отправени по-рано през деня. От партията на Бойко Борисов защитиха и параметрите на държавния бюджет за следващата година.
 
По-рано на пресконференция соцлидерът Корнелия Нинова отправи критики към проектобюджета за следващата година.
 
Създадените устойчиви условия за растеж и предвидимост за икономически активните субекти увеличават БВП, каза Александър Иванов от ГЕРБ. Той допълни, че през 2009 година БВП е бил на нива от 55 млрд. лева, а за 2018 година очакваме БВП да достигне 110 млрд. лв. или два пъти повече.
 
"Повече пари в бюджета се събират и от по-добрата работа на приходните агенции - НАП, митници, както и добрите законодателни инициативи - предложения за законодателните политики, предприети от правителствата на Борисов и от парламентарната група на ГЕРБ", каза Александър Иванов от ГЕРБ. 

Неговият колега Маноил Манев пък каза задочно на Нинова това, което според него тя трябвало да чува всеки ден: "Не можеш да си морален стожер, за говориш за правата, да даваш морални оценки, когато в твоята парламентарна група се намира Манол Генов. Повече няма да цитираме, има безкрайна редица от такива примери, но дотук. Морални стожери могат да бъдат хора, които са показали морал".