Безграничната амбиция на Делян Пеевски може да доведе до това да има втора партия, която да се опита да бъде нещо като „автентично ДПС“, каза лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов в студиото на „Здравей, България“.

Костадинов отговори отрицателно на въпрос дали „Възраждане“ биха могли да работят с едно от двете депесета. Няма добро и лошо ДПС, каза той.

Този скандал тепърва ще се разгаря, допълни лидерът на „Възраждане“ и потвърди, че е чул, че част от депутатите на ДПС са разказали в кулоарите на парламента, че са били заплашвани от председателя на партията Делян Пеевски с прокуратурата и Националната агенция по приходите, ако не гласуват както им бъде казано.

„Тук говорим за самопризнания на депутати. В момента виждаме бунт в ДПС. Искам да призова тези смели хора, които не се поддават на заплахи и на рекет от страна Пеевски, да излязат и да заявят ясно какво се случило вчера и какво се случва през последните седмици и месеци в тази партия”, каза още той.


Според Костадинов, хората, които са създали тази партия, смятат, че тяхната партия в момента е обект на рейдърство – когато една фирма се превзема отвътре с атака на борсата.

Костадин Костадинов каза, че опцията трети мандат е реална, но трудно осъществима. Въпросът е на кого ще предпочете президентът да даде третия мандат, допълни той.

Костадинов отново повтори, че „Възраждане“ е най-голямата опозиционна политическа сила, която никога не е участвала в управлението и е монолитна и последователна.

Разговори с останалите партии в парламента може да има, но само на базата на нашата програма и приоритети, допълни лидерът на „Възраждане“.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
NOVA, БТА