Президентът, вицепрезидентът, премиерът, председателят на Народното събрание, главният прокурор, както и българският патриарх упражниха днес правото си на глас за местните избори.

Президентът Румен Радев призова българите да гласуват, за да няма манипулации

Президентът Румен Радев гласува в район „Слатина“ в Професионална гимназия по транспорт „Макгахан”. Той заяви, че гласува с очакването София да се развива като столица на страната, като град в интерес на своите граждани, в който те да живеят спокойно и сигурно.

Илияна Йотова: Гласувах за това младите хора да имат кариера и бъдеще в София

Вицепрезидентът Илияна Йотова упражни правото си на глас в Професионална гимназия по фризьорство и козметика „Княгиня Евдокия”.„Днес е много хубав ден, защото от него зависи дали ще живеем в града, в който решава нашите проблеми или ще живеем в град, който ни създава проблеми на нашите жители и граждани”, каза пред журналисти тя. 

Бойко Борисов от Банкя: Гласувах за тези, които построиха метрото (СНИМКИ)

Премиерът Бойко Борисов коментира думите на президента като агитация в полза на опонентите на ГЕРБ. Според него, когато говориш неистина подвеждаш избирателите в изборния ден и това е тежко нарушение на закона. Министър-председателят упражни правото си на глас, в 78 училище "Христо Смирненски" в Банкя.


Цвета Караянчева: Местната власт е изключително мажоритарен избор

Председателят на 44-ото Народно събрание Цвета Караянчева гласува в училище „П. Р. Славейков“ в Кърджали. „Гласувах затова Кърджали да стане по-добро място за живеене, за да могат да се върнат децата ни. За да може Кърджали да си възвърна славата на красив и уютен, подреден и най-вече светъл град“, заяви тя. 

Сотир Цацаров упражни правото си на глас в Пловдив

Главният прокурор Сотир Цацаров даде своя глас на местните изборите в секция на ОУ "Петър Берон“ в Пловдив.

Българският патриарх Неофит упражни правото си на глас в местните избори

Негово светейшество българският патриарх и Софийски митрополит Неофит упражни правото си на глас в днешните избори за кметове и общински съветници. Това съобщиха от Българската патриаршия. Патриарх Неофит е гласувал в първа секционна избирателна комисия в Шесто основно училище "Граф Игнатиев" в София.

Всичко за изборния ден в София и цялата страна може да следите ТУК