Ние сме против това мнозинство от първия ден, каза депутатът от движението
ДПС ще гласува против кабинета по време на вота на недоверие, внесен от БСП. Това стана ясно от коментара на зам.-председателя на ПГ на ДПС Халил Летифов в студиото на NOVA.

Борисов обмисля пет варианта за бъдещето на кабинета

"Три години и половина ДПС е опозиция. Във всичките вотове на правителството ние сме гласували против правителството. На всичките вотове на недоверие ние сме гласували против правителството", напомни той.

"Не сме подкрепили нито един кабинет на Бойко Борисов и така ще бъде и сега", каза той за евентуално гласуване на ново правителство с мандата на ГЕРБ. В коалиционен формат в този парламент няма да участваме, ДПС там го няма. Ние сме против това мнозинство от първия ден", отсече още Летифов.

БСП внесе вота на недоверие, отказва разговори с Борисов

"Ние имаме богата коалиционна култура. Виждаме, че отново започва анти ДПС реториката. Ние твърдяхме - ако ще падне властта, какво се случва след това. Многократно го повтаряхме", каза още Летифов, като припомни, че тяхната визия беше кабинет с ясна програма за развитие на страната. В това политическо блато за икономическо развитие не можем да говорим", каза още депутатът от движението.


"Всичко това, което виждаме, е резултат от войната на институциите. Ние в това блато няма да влезем.", категоричен беше зам.-председателят на ПГ на ДПС.