/ Георги Димитров
Две партии са подали молба за заличаване на регистрацията си за изборите. Това заяви заместник-председателят на Централната избирателна комисия Росица Матева.

Говорителят на Централната избирателна комисия съобщи, че подготовката върви в срок. По думите ѝ днес изтичат важни срокове – всички партии, коалиции и инициативни комитети трябва да подадат документи за регистрация до 17 часа днес. „До момента документи са подали 24 партии и коалиции и един инициативен комитет, издигнал независим кандидат, каза тя.

Днес изтича и срокът за молбите за заличаване на регистрация. Две партии са подали молба за заличаване - "Правото", и "Републиканци за България".

След евентуалното им заличаване ще останат 20 партии и 11 коалиции. От коалициите 10 са регистрирани и за двата вота и само една - за национален парламент.

Утре (8 май) в 16 часа ще бъде изтеглен жребият, с който ще се определят номерата на всички партии, коалиции и независими кандидати. 

enlightenedПредизборната кампания започва в 00.00 на 10 май.

До 14 май българите в чужбина могат да подадат заявления за гласуване. До момента заявления за евровота са подали 4193 души, а националните избори - 19 448 души.



Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня