Босове на престъпни групи от прехода станали достойни бизнесмени чрез политическа протекция
44605

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Босове на престъпни групи от прехода станали достойни бизнесмени чрез политическа протекция
  • Босове на престъпни групи от прехода станали достойни бизнесмени чрез политическа протекция

Босове на престъпни групи от прехода успяха с помощта на политическа протекция да се узаконят и днес да са достойни бизнесмени и съвестни данъкоплатци. Това коментира по време на парламентарния контрол министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Вицепремиерът допълни, че правителството на ГЕРБ води системна борба с престъпността. Няма как за две години да решим проблем, който е наслагван с години, допълни Цветанов.

"Организираната престъпност беше приведена в известност. Бяха направени съответните разработки по основните престъпни групи и към днешна дата те са 262. престъпната дейност на 121 човека от тези групи вече е неутрализирана, а срещу 202-ма има заведени досъдебни производства. През 2010 година напълно е разкрита и документирана дейността на 260 организирани престъпни групи, образувани са 1036 досъдебни производства. Политиката на това правителство ще продължи с акцент върху реалната борба срещу организираната престъпност и невъзможност да израснат политически обвързани хора от организираната престъпност, както беше в периода на преход от 1990 г. до началото на това правителство", коментира министър Цветанов.