„Видя се, че заплатите не са такива, за каквито се говори. Винаги съм имал уважение към тях“. Това заяви премиерът Борисов по отношение на протестиращите медицински сестри, които продължават с демонстрациите си. Министър-председателят инспектира стадион „Панайот Волов“, за който правителството отпусна 3 милиона лева за ремонт.

На въпрос дали ще се срещне с медицинските сестри, премиерът заяви, че "всички тези хора тук могат да се качат на козирката" и да предявяват различни искания.

Протестите на медсестрите продължават, след като кабинетът отказа да подпише споразумение

„След понеделник ще предложим един пакет и да видим как ще работим", уточни премиерът.

 
 


По отношение на мигрантския казус той обясни, че с дипломация проблемите могат да се решат. "Дават ни за пример, но има напрежение в Гърция. Натискът на нашата граница е нулев, споразумението с Турция важи с пълен обем. Сега и с Урсула фон дер Лайен си общуваме, дори ѝ пратих снимки от днес и тя се убеждава, че в България няма етническо напрежение.

Борисов: България стриктно спазва ангажиментите си по охрана на външните граници на ЕС


Премиерът заяви, че Гърция четири години е проспала да вземе мерки срещу нови мигрантски и бежански вълни. „Аз съм им го казвал. Когато ние си защитавахме границата, те не го направиха. Черно море е толкова топло колкото и Егейско, но важното е, че българите спят спокойно. Помните Харманли, пожарът в „Овча купел“, когато хиляди мигранти се разхождаха в центъра на София, и колко е спокойно днес", поясни премиерът.

"Дано се реши този проблем, защото това ще се отрази на туризма и инвестициите, но ние продължаваме да си изпълняваме задълженията, нулева нелегална миграция", подчерта премиерът.