„Повишение на заплатите се предвижда и за преподавателите във висшите училища. А сега работим за следващите 4 години и в здравната система да се получават по-високи доходи“. Това каза премиерът Борисов при посещението си в Симитли.

Там той бе посрещнат от кмета на града Апостол Апостолов и от кметове на населени места от региона, избрани с различна политическа подкрепа.

„В тази пандемия спасението на държавата в следващите една-две години е и най-непримиримите врагове и опоненти да работят заедно, за да се измъкнем от кризата. Шансът да се запазим е единството, защото съединението прави силата“, каза премиерът.

В Симитли премиерът Борисов разгледа на място изградените нови стадион и многофункционална зала с 600 места за редица видове спорт на закрито, до които са разположени административна сграда и плувен басейн.


„В момента няма село в общината, в което да не се правят улици за стотици хиляди левове, мащабни пространства, площадки, паркове, детски градини“, подчерта кметът на Симитли Апостол Апостолов.


При посещението си в училището в Симитли, преподаватели заявиха пред премиера Борисов, че приветстват двойното увеличение на възнагражденията им, което бе постигнато в рамките на мандата на правителството. Над 1 милиард лева бяха вложени и в подобряването на образователната инфраструктура - саниране на училища, ремонти, подмяна на оборудване. Същият процес на обновяване протече и със сградите на детските градини. 

Броят на оздравелите от коронавирус се увеличава, ограничителните мерки не пречат на живота, посочи Борисов.

Борисов инспектира и модерно промишлено предприятие в града, в което работят над 150 души.