/ Правителствена информационна служба
„Повишение на заплатите се предвижда и за преподавателите във висшите училища. А сега работим за следващите 4 години и в здравната система да се получават по-високи доходи“. Това каза премиерът Борисов при посещението си в Симитли.

Там той бе посрещнат от кмета на града Апостол Апостолов и от кметове на населени места от региона, избрани с различна политическа подкрепа.

„В тази пандемия спасението на държавата в следващите една-две години е и най-непримиримите врагове и опоненти да работят заедно, за да се измъкнем от кризата. Шансът да се запазим е единството, защото съединението прави силата“, каза премиерът.

В Симитли премиерът Борисов разгледа на място изградените нови стадион и многофункционална зала с 600 места за редица видове спорт на закрито, до които са разположени административна сграда и плувен басейн.

„В момента няма село в общината, в което да не се правят улици за стотици хиляди левове, мащабни пространства, площадки, паркове, детски градини“, подчерта кметът на Симитли Апостол Апостолов.

Бойко Борисов Симитли
Правителствена информационна служба


При посещението си в училището в Симитли, преподаватели заявиха пред премиера Борисов, че приветстват двойното увеличение на възнагражденията им, което бе постигнато в рамките на мандата на правителството. Над 1 милиард лева бяха вложени и в подобряването на образователната инфраструктура - саниране на училища, ремонти, подмяна на оборудване. Същият процес на обновяване протече и със сградите на детските градини. 

Броят на оздравелите от коронавирус се увеличава, ограничителните мерки не пречат на живота, посочи Борисов.

Борисов инспектира и модерно промишлено предприятие в града, в което работят над 150 души.