При всички случаи субсидията трябва да бъде намалена и ще бъде намалена, заяви заместник-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки пред NOVA. „Дали ще е 1 лев, дали ще е някаква различна от тази цифра, но трябва да е намалена. Това е общественото очакване и е задължително да се случи. Нашите представители правят различни предложения. Има вариант да има таван на субсидиите”, коментира още Джамбазки.

Партийните субсидии скараха депутатите

„Трябва да има таван на субсидиите. Те трябва да се харчат за политическа дейност. Не трябва партиите да ги държат на влог. Трябва да има и отчетност”, добави той.

Джамбазки беше категоричен, че предизборната кампания на ВМРО е била в рамките на закона. 

Борисов: Предлагаме 1 лев партийна субсидия

Евродепутатът е на мнение, че причината за тежките скандали в т.нар „малка коалиция” са резултатите от евровота. „Мога да си го обясня само с резултата от изборите. Той очевидно е нещото, което провокира тези тежки думи”, коментира още заместник-председателят на ВМРО. По думите му технически Волен Сидеров е коалиционен партньор, а дали ще остане такъв зависи от неговите действия.


Той не изключи да има раздяла с коалиционен партньор. Според него обаче това би било безотговорно. „Би било безотговорно да развалим коалицията заради лични отношения”. Категоричен е, че ниската избирателна активност е сигнал.
nova.bg