Алтернативният бюджет на БСП включва 6400 лв. еднократна помощ за второ дете
99564

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Алтернативният бюджет на БСП включва 6400 лв. еднократна помощ за второ дете
  • Алтернативният бюджет на БСП включва 6400 лв. еднократна помощ за второ дете
6400 лв. еднократна помощ за второ дете, предлага БСП. Идеята е заложена в алтернативния държавен бюджет на социалистите. Условието, за да може семейство да получи тази помощ, е, ако родителите работят и се осигуряват.
 
Бюджетът на ГЕРБ представлява начин за оцеляване на правителството, докато алтернативата на БСП е икономика, борба с бедността и неравенството, смятат от левицата.

Бюджетът за догодина е един от най-амбициозните от началото на Прехода, смята Борисов
 
Лидерът на левицата Корнелия Нинова доразви идеята: "В нашия бюджет предлагаме дългосрочни политики, които представляват гарантиран икономически растеж при това с акцент през регионите и общините, и българска икономика, и българско производство. На второ, място мерки за преодоляване на бедността, мерки за намаляване на неравенствата. Ако трябва да обобщя с една дума, защото бюджетът е много богат, с много мерки - демографски бюджет. Чрез това, което предлагаме, се гарантира подобряване на здравния статус, на образованието, на икономиката, на доходите и най-вече грижата за младите хора - за семействата и за децата".

 
Нинова допълни, че сега управляващите отричат предложените разчети на социалистите, но през тази година са изпълнили не своя, а алтернативния бюджет на БСП.

Здравното министерство и Касата са доволни от Бюджет 2019