ВМРО готви нови протести срещу Е.ОН
ВМРО готви нови протести срещу Е.ОН / DarikNews.bg

Варненската структура на ВМРО ще инициира нови протести срещу Е.ОН заради некачествената услуга, която дружеството предлага на абонатите си в село Каменар, обявиха от партията. Преди години там е построен трафопост за нуждите на населението, но с нарастването на броя на жителите електрозахранването се оказало недостатъчно. В резултат на повишената консумация токът в Каменар спира поне по два пъти на ден, обясни Цончо Ганев - секретар на градската организация на ВМРО.

Електроразпределителното дружество е уведомявано за проблема чрез монжество жалби, но реакция не последвала. "Ако компанията не се ангажира с конкретен срок за изграждане на нов трафопост, който да отговаря на нужното потребление на ток, ВМРО ще предприеме организирани действия", закани се зам.-председателят на партията Костадин Костадинов. От ВМРО алармираха и за подобен проблем в "Аспарухово". След закупуването на сграда - бивше общежитие, 60 семейства принудително остават без ток, тъй като Е.ОН отказват да им открият индивидуални партиди. От компанията не дават обяснение защо се бави процедурата.

Воеводите ще настояват и за обезопасяването на голяма сграда в кв. "Кайсиева градина", която от 20 години стои недовършена и се е превърнала в дом на клошари, бездомници и наркомани. Жителите на района настояват имотът да се изпразни и да се сложат огради. Сградата се намира на 150 м от училището в квартала и на 20 м от пазара, обясни Костадин Костадинов. На 10 м от мястото се намира районно полицейско управление.

За проблема е уведомен кметът Кирил Йорданов, който обещал да бъдат взети мерки. "Ако това не стане, сами ще изхвърлим самонастанилите се", посочи зам.-председателят на ВМРО.