Искат оставката на кмета Лечков на митинг-шествие
Искат оставката на кмета Лечков на митинг-шествие / DarikNews.bg,Светлана Димитрова

Над 200 души се събраха първоначално на гражданския протест под мотото „Не на хаоса в града" в Сливен. Проявата бе организирана от група общински съветници, които стартираха подписка срещу кмета Йордан Лечков и искат неговата оставка.

Протестиращите размахвах

Искат оставката на кмета Лечков на митинг-шествие
netinfo
а лозунги : „Да върнем Сливен на гражданите", „Не на хаоса в града", „Оставка", „Бойко, хвани крадците", „Лечков, бягай в Монако". Протестът започна в 11 часа пред сградата на НТС. Организаторите призоваха хората да продължават да ги подкрепят, обявиха се за една по-справедлива общинска политика и работеща администрация. В обръщение към гражданите общинските съветници изразиха недоволство, че направените предизборни обещания не са изпълнени.

Искат оставката на кмета Лечков на митинг-шествие
netinfo
Радостин Русев, който до скоро бе дясната ръка на Лечков, поиска прошка от хората, че е подкрепял кмета. „Вярвах, че съм тръгнал на помагам на града. Всички успехи, с които се хвали общинското ръководство, са успехи на фирмата-изпълнител. 90 процента от икономическата програма на общината е изпълнена от нас, а не е платен нито един лев", каза Русев. След митинга пред НТС, протестиращите организираха шествие, към което се присъединиха още хора.

Шествието премина по главната улица и завърши до сградата на общината.