Борисов: В Европа сме нарочени за корупцията с европарите
Борисов: В Европа сме нарочени за корупцията с европарите / снимка: Sofia Photo Agency
Трябва да имаме стратегия по това какво ще правим с квотите за въглеродните емисии, затова призова кметът на София и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в предаването „Седмицата” на Дарик. Той посочи, че след 2012 година няма да има милост към предприятията, които замърсяват околната среда.

Борисов участва в Брюксел в конференция на Европейската народна партия, където този въпрос е поставен много остро.

Според Борисов десницата е изразила опасения за подписаните енергийна договорености на нашата страна с Русия. Той обаче подчерта, че Европейската народна партия много внимателно следи да не се меси във вътрешната политика на отделните страни.

Отзвукът за спирането на парите по европейските програми е голям, но Борисов изтъкна, че страната ни вече е нарочена за корупцията. Той посочи, че основният проблем е съдебната система, тези които крадат трябва да получат присъди, посочи още кметът на София. Той увери, че в Европа няма антибългарска кампания, дори напротив, тъй като след година има много важни избори за Европа, когато всеки глас ще бъде важен.

Бойко Борисов коментира и проблема с децата без родители. Той разкритикува остро прехвърлянето на задълженията за отглеждането на тези деца към общините, като подчерта, че това е направено без да има никакво финансиране.

Борисов посочи, че няма антибългарска кампания в Европа по въпроса за домовете за деца в България, както посочи и президентът Първанов пред дни, визирайки филма на Би Би Си за Могилино.

Борисов призова българската политическа класа да надмогне своето его и да се обедини по основните проблеми на държавата.

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ С БОЙКО БОРИСОВ МОЖЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТУК