От миналата сряда вечерта досега лечението на Димитър Желязков по прякор Митьо Очите, който бе ранен при престрелка в заведение в Слънчев бряг, струва близо 24 хиляди лева, съобщи Нова телевизия. Желязков е настанен в реанимацията на бургаската болница.

Георги Костов: Сигурността в Слънчев бряг е на добро ниво

"Никой не е оказвал натиск върху нас, напротив - оставени сме да работим абсолютно спокойно. Естествено, чувстваме се не притеснени, но малко смутени от огромния медиен интерес. Иначе абсолютно поведението ни е такова, каквото при всеки пациент", коментира д-р Здравка Инджова.

Подсилват охраната на Митьо Очите в болницата

Непосредствената опасност за живота на Митьо Очите е отминала, смятат медиците. Важен фактор за това е здравият му организъм. До часове лекарите ще направят опит да върнат пациента към самостоятелно дишане и в съзнание. По думите на лекарите на Желязков предстои дълъг период на възстановяване.

Стрелбата в Слънчев бряг в английските медии

При престрелка в заведение в Слънчев бряг на 8 юни един човек загина, а Желязков, който е бил с бронежилетка, и още двама души бяха ранени. Жерствата е гард на Митьо Очите, а 30-годишен мъж е задържан и му е повдигнато обвинение за убийството.

Единственият обвиняем след стрелбата в Слънчев бряг остава в ареста

Според разследващите повод за престрелката е разпра за паркомясто. Работи се по няколко версии за случилото се.

Цвятко Георгиев: По морето има икономически интереси, но МВР не проучва слухове

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова каза близо седмица след стрелбата в курорта, че разследването е на ранен етап и за момента не може да се каже дали става дума само за спор за паркоместа, или са намесени и наркотици.

Източник: Нова телевизия