Цвятко Георгиев: По Черноморието има икономически интереси, но МВР не проучва слухове
Цвятко Георгиев: По Черноморието има икономически интереси, но МВР не проучва слухове / БГНЕС, архив

По Черноморието и бургаския регион има много икономически интереси и има хора със съмнителни доходи. Полицията не е слаба, но МВР не може да възприема всеки слух и мълва, които се разпространяват сред обществото. Така зам.-министърът на МВР Цвятко Георгиев коментира ситуацията по Черноморието на фона на престрелката преди дни в дискотека в Слънчев бряг.

Той потвърди тезата на полицията, че повод за екшъна е спор за паркомясто, който е ескалирал през деня, за да се стигне до убити и простреляни.

Проговори управителят на ресторанта в Слънчев бряг след сблъсъка с Митьо Очите

"Започнал е разговор, разменени са удари и физическа разправа. След това се е минало към огнестрелно оръжие. Поводът на срещата е търсене на сметка защо е възникнал конфликт за паркомястото по-рано през деня. Тогава също е имало шамари, след това са се изострили отношенията и конфликта се е разраснал", описа обстановката от 8 юни вечерта пред бТВ Георгиев.

Единственият обвиняем след стрелбата в Слънчев бряг остава в ареста

По думите му обществото е нормално да се съмнява за истинския повод на инцидента - нормалните хора не уреждат сметките си по този начин. То отрече и информацията за десетки хора, въоръжени до зъби. "Не е имало 30-40 души. Пристигнали са на групи по двама-трима в заведението. Намерени са две огнестрелни оръжия , един газов пистолет. Не е имало брадви, мачете, кирки и други такива", категоричен беше зам.-министърът.

Полицията не е знаела за подобен конфликт в Слънчев бряг и не е имало данни, че лица от криминалния контингент ще уреждат спорове с куршуми. "Не бих казал, че Бургас е мутренски град. Той се разви много бързо, направиха се много хубави неща и е нормално да има много икономически интереси. Очертава се като добро място за живеене", коментира още той.

Три куршума за Митьо-Очите пред дискотека в Слънчев бряг, убиха негов гард

Георгиев отрече да има данни за зависимости между полицията в райони и различните групи от криминалните среди, но вътрешно проучване ще има. Шефове на РПУ-та за момента няма да бъдат сменяни.